Składniki, których będziemy potrzebować:
- papryka świeża czerwona 1 sztuka
- czosnek 3 ząbki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- woda 200 ml
- marchew 2 sztuki
- soczewica gotowana na parze 1 puszka (310g)
- masło klarowane 1 łyżka
- sól
- papryka ostra w proszku 1/2 łyżeczki
- bulion mięsny lub warzywny 400 ml
- koncentrat pomidorowy z przyprawami 150 ml
Sposób wykonania:
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, soczewicę osączamy z zalewy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew i soczewicę, smażymy 10 minut. Wlewamy bulion, koncentrat, dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy 15 minut.
W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki. Paprykę z czosnkiem podsmażamy na oliwie, następnie zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, blendujemy.
Zblendowane warzywa łączyny z zupą. Całość gotujemy 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżą bagietką.
Smacznego.
Zastawa marki Ambition
Uwaga: Na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition w sklepie Dajar
(rabat obowiązuje do 31.12.2017 r.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.