poniedziałek, 16 marca 2020

Surówka z marchwi, jabłka i cebuli

Marchewka to jedno z najpopularniejszych warzyw, z którego można przygotować wiele pysznych i zdrowych potraw. 
Dzisiaj proponuje Wam prosty przepis na smaczną surówkę z marchewki z dodatkiem jabłka i cebuli. Jedząc takie surówki dostarczamy naszemu organizmowi 
beta-karoten, który wpływa pozytywnie na pracę narządu wzroku i odporność całego organizmu. Beta-karoten wzmacnia także nasz system immunologiczny, 
chroni wyściółkę przewodu pokarmowego i drogi oddechowe przed infekcjami, oraz odgrywa ważną rolę w profilaktyce przeciwmiażdżycowej wpływając na obniżenie poziomu cholesterolu w naszym organizmie.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • marchew 4 sztuki (duża)
  • jabłko 1 sztuka (duże)
  • cebula 1 sztuka (średnia)
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • sól


Sposób wykonania:
Marchew i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z jogurtem i śmietaną. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę
Całość mieszamy, doprawiamy do smaku odrobiną soli.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.