piątek, 31 października 2014

Makaron z białym serem

Dzisiaj czas przedświąteczny, nie ma czasu na obiadowe szaleństwa. Jeść jednak trzeba, więc proponuję szybkie danie z makaronu, na słodko. Nie ma eksperymentów, ryzyka, po prostu tradycyjna, polska kuchnia, raz dwa i można się najeść.
Co powiecie?

 

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • makaron spaghetti pełnoziarnisty 400g
  • miód wrzosowy
  • ser biały (półtłusty) 250g
  • liście świeżej mięty (jeżeli lubimy)
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, czyli: do garnka wlewamy wodę, lekko solimy, gdy woda wrze, wrzucamy makaron. Gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą...
Podajemy z rozdrobnionym białym serem, polany miodem, udekorowany  miętą.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.