Drugi raz wykorzystuję do gruszek słone nadzienie i stwierdzam, że sprawdza się znakomicie. Pierwszym razem, jako dodatek użyłam bryndzę, kiedyś przedstawię Wam ten przepis...teraz jednak zamieszczam przepis na gruszkę z serkiem homogenizowany i czerwoną papryką.
- gruszka 4 sztuki
- serek homogenizowany naturalny 200g
- papryka czerwona 1 szt
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Gruszki myjemy, odcinamy im wierzch, tak mniej więcej w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążamy środek, aby pozbyć się gniazd nasiennych.
Serek mieszamy z papryką pokrojoną w drobną kosteczkę. Nadzienie solimy, dodajemy odrobinę pieprzu i wypełniamy nim nasze gruszki.
Na wierzch owoców nakładamy czapeczki z ogonkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.