niedziela, 5 października 2014

Nadziane gruszki


Drugi raz wykorzystuję do gruszek słone nadzienie i stwierdzam, że sprawdza się znakomicie. Pierwszym razem, jako dodatek użyłam bryndzę, kiedyś przedstawię Wam ten przepis...teraz jednak zamieszczam przepis na gruszkę z serkiem homogenizowany i czerwoną papryką.




Składniki potrzebne do wykonania przekąski: 
  • gruszka 4 sztuki
  • serek homogenizowany naturalny 200g
  • papryka czerwona 1 szt
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:
Gruszki myjemy, odcinamy im wierzch, tak mniej więcej w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążamy środek, aby pozbyć się gniazd nasiennych. 
Serek mieszamy z papryką pokrojoną w drobną kosteczkę. Nadzienie solimy, dodajemy odrobinę pieprzu i wypełniamy nim nasze gruszki.
Na wierzch owoców nakładamy czapeczki z ogonkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.