piątek, 10 października 2014

Pasta chrzanowa z orzechami

Chrzan i orzechy... To połączenie smaków odkryłam zupełnie przypadkiem, ale mogę powiedzieć, że jest idealne. 
Składniki potrzebne do sporządzenia pasty:
  • ser biały półtłusty 250g
  • jajko 1 szt
  • chrzan ze słoiczka 1 łyżka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • orzechy włoskie mielone 1 łyżka
  • sól
  • jogurt naturalny 2 łyżki

Sposób wykonania:
Jajko ugotować na twardo, wystudzić, posiekać bardzo drobno (można również zmielić w maszynce).
Ser biały utrzeć z jogurtem na gładką masę. Dodać posiekane jajko, chrzan, zmielone orzechy. Całość posolić do smaku i posypać szczypiorkiem.

3 komentarze:

  1. Przepyszna pasta! Idealna na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu jest rewelacyjna, orzechy świetnie pasują do chrzanu :)

      Usuń
  2. Jaki ciekawy pomysl, na to trzeba wpasc :-) pozdrawiam cieplutko, Edyta :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.