wtorek, 14 października 2014

Pomidory nadziewane awokado

Uwielbiam pomidory, kocham awokado. Postanowiłam połączyć te dwa produkty w jednym daniu, a raczej przystawce.  

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • pomidory 4 szt
  • awokado 2 szt
  • cebula 1 szt (średnia)
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól
  • pieprz czarny mielony


Sposób przygotowania:
Pomidory umyć, z każdego ściąć "czapeczkę", wydrążyć środki. Część wydrążonego miąższu posiekać, dodamy go do farszu.
Awokado obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Dodać posiekany miąższ z pomidora, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Farsz wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem wypełniać pomidory.
Na końcu nałożyć "czapeczki".





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.