czwartek, 23 października 2014

Zupa jabłkowo- marchwiowa


Zestawienie dietetyczne, ale jednocześnie bardzo interesujące. Zupa nabiera bardziej wyrazistego smaku za sprawą kolendry.  

Składniki potrzebne do przyrządzenia tej zupy:
  • marchew 3 szt
  • ziemniaki 6 szt
  • jabłko 1 szt
  • cebula 1/2 szt
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • imbir
  • gałka muszkatołowa
  • suszona kolendra


Sposób wykonania:
Ziemniaki, marchew i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie zalać 1/2 litra wody, gotować do miękkości (około 30 minut).
Pod koniec gotowania dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłko oraz przyprawy. Jeżeli warzywka są już miękkie, zupę odstawić do przestudzenia.
Następnie zmiksować, jeżeli jest zbyt gęsta można dolać trochę wody (najlepiej od razu gotowanej). Przed podaniem podgrzać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.