wtorek, 25 listopada 2014

Pierogi ze śliwką wędzoną

Jeszcze jeden wigilijny przepis z wykorzystaniem śliwki wędzonej.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • mąka 300 g
  • jajka 2 sztuki
  • woda około 250 ml
  • szczypta soli
nadzienie:
  • wędzone śliwki 300 g

Sposób wykonania:
Z podanych składników zarobić ciasto pierogowe, rozwałkować, wykrawać krążki ( ja robię to szklanką) i układać na nich śliwki.
Następnie dokładnie zlepiać brzegi ciasta. Pierożki gotować w lekko osolonej wodzie około 4 minuty. No i danie wigilijne gotowe.

Uwaga: Takie pierożki można również podać na obiad z cukrem pudrem i kwaśną śmietaną.

Smacznego.

2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.