Składniki, których będziemy potrzebować:
- bryndza 2 opakowania x 120 g
- papryka konserwowa 100 g
- czosnek 2 ząbki
- cebula średniej wielkości 1/2 sztuki
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- ocet spirytusowy 1 łyżeczka
- suszone oregano 1 płaska łyżeczka
Sposób przygotowania:
Bryndzę pokroić w plasterki i poukładać na półmisku. Paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę, posypać nimi kawałki bryndzy. Oliwę, ocet i oregano wymieszać ze sobą
i dodać pokrojony w kosteczkę czosnek (czosnek można też przecisnąć przez praskę). Takim sosem polać bryndzę.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.