sobota, 20 grudnia 2014

Oscypek z boczkiem wędzonym

Uwielbiam oscypki, zarówno na zimno, jak i na ciepło z żurawiną. Ostatnio odkryłam połączenie oscypka z boczkiem wędzonym. Pyszności.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • oscypek 5 szt
  • boczek wędzony w plasterkach 5 sztuk (można również użyć szynki szwarcwaldzkiej)
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:
Oscypki przekrawamy na połowę (tak jak bułki), ale nie do końca. Do każdego oscypka wkładamy plasterek boczku lub szynki. Tak przygotowane oscypki obsmażamy z obu stron na maśle. Podajemy z ulubioną surówką.
 

Uwaga: Idealnie smakują smażone na grillu, ale dzisiaj podaję wersję zimową, równie smaczną.

Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.