wtorek, 20 stycznia 2015

Sałatka ryżowa


Spokojnie może posłużyć jako lekkie śniadanie czy kolacja. Sycąca, ale zarazem niskokaloryczna, zdrowa sałatka. Polecam!

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ryż brązowy 200g
  • seler naciowy 1 sztuka
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • jogurt naturalny 250g
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • tabasco 2 łyżeczki


Sposób wykonania: 
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu (użyłam ryżu w torebce), wystudzić. Selera pokroić na drobne kawałki,cebulę w kostkę. Warzywa wymieszać z zimnym ryżem, przyprawić solą, białym pieprzem oraz tabasco. Całość zalać jogurtem naturalnym, dobrze wymieszać.

Uwaga: Jeżeli nie lubicie ostrych smaków, tabasco można pominąć. Fanom majonezu, którzy nie liczą kalorii proponuję wymieszać jogurt z majonezem. Sałatka będzie równie smaczna.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.