niedziela, 18 stycznia 2015

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z własnej kiszonej kapusty... niepowtarzalny smak. Polecam.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • cukier
  • pieprz czarny mielony

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę utrzeć na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszać kiszoną kapustę, cebulę i marchew. Dodać oliwę z oliwek oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszać i odstawić na pół godziny, aby smaki się przegryzły.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.