piątek, 23 stycznia 2015

Tilapia panierowana

U mnie dzisiaj będzie jedzonko z gatunku: proste i smaczne. Pyszna rybka w panierce, z dodatkiem pieprzu cytrynowego. Polecam na szybki, piątkowy obiad.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • tilapia: 2 kawałki po 250g
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • bułka tarta
  • jajko 1 sztuka
  • olej do smażenia


Sposób wykonania:
Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem. Do masy jajecznej dodać pieprz cytrynowy.
Kawałki ryby lekko posolić, panierować kolejno w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.



Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.