Składniki, których będziemy potrzebować:
- liście świeżej bazylii 1 szklanka
- jogurt naturalny 1/2 szklanki
- suszony rozmaryn 1/2 łyżeczki
- czosnek 3 ząbki
- bułka kajzerka (tylko miąższ) 1 sztuka
- tarty parmezan 100 g
- oliwa z oliwek 1/4 szklanki
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować w blenderze. Pesto wstawić na pół godziny do lodówki. Gotowe!
Takie domowe pesto bardzo dobrze komponuje się z razowym makaronem.
Smacznego.
super, kocham makaron i tylko szukam lekkich dodatków do nich, tego nie próbowałam, ale to zrobie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Cieszę się, że mój przepis się przydał. Zaglądałam do Ciebie, przepisy bardzo smacznie się prezentują, na pewno będę zaglądać częściej i korzystać. Pozdrawiam :)
Usuń