środa, 21 stycznia 2015

Zielone pesto

Taka moja wariacja w temacie pesto... wszystkim smakowało, więc polecam. Poza tym można je zrobić bardzo szybko, co jest uważam dodatkowym atutem.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • liście świeżej bazylii 1 szklanka
  • jogurt naturalny 1/2 szklanki
  • suszony rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • czosnek 3 ząbki
  • bułka kajzerka (tylko miąższ) 1 sztuka
  • tarty parmezan 100 g
  • oliwa z oliwek 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować w blenderze. Pesto wstawić na pół godziny do lodówki. Gotowe!

Takie domowe pesto bardzo dobrze komponuje się z razowym makaronem.

Smacznego.


2 komentarze:

  1. super, kocham makaron i tylko szukam lekkich dodatków do nich, tego nie próbowałam, ale to zrobie :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że mój przepis się przydał. Zaglądałam do Ciebie, przepisy bardzo smacznie się prezentują, na pewno będę zaglądać częściej i korzystać. Pozdrawiam :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.