poniedziałek, 2 lutego 2015

Buraczki na gorąco ze śmietaną

Przepisy mam i babć, ich kuchnię z czasem zaczynamy cenić coraz bardziej. 
Kolejny z naszych domowych przepisów.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • buraki ćwikłowe 3 sztuki (średnie)
  • śmietana 2 łyżki
  • ocet
  • sól
  • margaryna 1 łyżka

Sposób wykonania:
Buraki umyć, ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka włożyć margarynę, utarte buraki, dodać śmietanę.
Wszystko lekko podsmażyć. Przyprawić do smaku octem i solą. Buraczki powinny mieć winny smak.

Smacznego.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.