Składniki, których będziemy potrzebować:
- kotlety wieprzowe bez kości 6 sztuk
- ser żółty 6 plasterków
- pomidor 6 plasterków
- sól
- pieprz czarny mielony
- smalec do smażenia 1/2 kostki
Sposób wykonania:
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięso jest ładnie zrumienione (upieczone) z jednej strony, odwracamy każdy kawałek i wówczas na wierzch nakładamy ser żółty i plasterki pomidora. Dopiekamy kotlety z drugiej strony.
Upieczone mięso podajemy z frytkami i ulubioną suróweczką.
Smacznego.
Pycha! A żeby Górale się nie obrazili zawsze można ser żółty zastąpić oscypkiem :)
OdpowiedzUsuńMasz rację, oscypek powinien pomóc :D
Usuń