Składniki, których będziemy potrzebować:
- podwójna pierś z kurczaka
- sól
- pieprz czarny mielony
- jarmuż 50g
- masło 1 łyżeczka
- czosnek 2 ząbki
- szczypta soli
- pieprz czarny mielony
- mozzarella 100g
- podgrzybek marynowany 50g
- oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
Jarmuż myjemy, osuszamy na sicie. Podgrzybki i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Jarmuż siekamy drobno, podsmażamy na maśle, doprawiając solą, pieprzem
i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, następnie odstawiamy do wystudzenia. Zimny jarmuż łączymy z mozzarellą i grzybkami.
Piersi z kurczaka myjemy, usuwamy niepotrzebne błonki. W każdej, przy użyciu noża, nacinamy kieszeń, którą wypełniamy farszem. Tak przygotowane mięso oprószamy pieprzem, solimy, po czym smażymy na tłuszczu, po 10 minut z każdej strony.
Upieczone filety kroimy w plasterki, podajemy!
Smacznego.
mmmm, jakie apetyczne mięsko!!! :)
OdpowiedzUsuńKombinowałam co zrobić z jarmużem i padło na filety faszerowane :)
Usuń