Składniki, których będziemy potrzebować:
- ser biały wędzony 250g
- miód wrzosowy 1 łyżka (płaska)
- czosnek 2 ząbki
- śmietana 18% 2 łyżki
- pistacje prażone 2 łyżki
Sposób wykonania:
Ser ucieramy z miodem i śmietaną. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Teraz kwestia pistacji. Jeżeli kupiliście takie w skorupkach, to bezwzględnie należy je obrać. Po obraniu zostają jeszcze takie brązowe łupinki, których również dobrze byłoby się pozbyć. Aby to osiągnąć najlepiej zalać pistacje dość gorącą wodą, po kilku minutach łupinki powinny łatwo odejść od orzeszka. Gotowe pistacje siekamy drobno, dodajemy do naszej pasty serowej.
Całość mieszamy i gotowe.
Smacznego.
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz takie połączenie smakowe to polecam. :-)
Usuń