Składniki, których będziemy potrzebować:
- zielone szparagi 1/2 pęczka
- groszek konserwowy 1/2 puszki
- sałata zielona kilka listków
- orzechy włoskie 2- 3 łyżki
- pomidor 1 sztuka
- sól
- cukier
- imbir mielony 1 łyżeczka
- miód nawłociowy 1 łyżka
- biały ocet winny 1 łyżeczka
Sposób wykonania:
Groszek osączyć z zalewy. Szparagi obrać do około 1/3 wysokości, odciąć twarde końce, wstawić do wysokiego naczynia główkami do góry i zalać lekko osoloną wodą z dodatkiem cukru. Gotować około 15 minut.
Ugotowane szparagi należy wyjąć z wody i wystudzić.
Pomidory pokroić w ósemki, liście sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki. Połówki orzechów uprażyć (zrumienić) na patelni.
Sos: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, aby sos miał jednolitą konsystencję.
Warzywa połączyć ze sobą, polać sosem imbirowym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.