piątek, 24 kwietnia 2015

Szpinak ze śmietaną

Delikatny smak szpinaku i masła, do tego zapach świeżego czosnku.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • szpinak świeży (liście) lub mrożony 500g
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • tarty parmezan 2 łyżki
  • masło 2 łyżki

Sposób wykonania:
Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy je umyć pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić.
Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Po kilku minutach dodać liście szpinaku. Całość lekko posolić, dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę. Wszystko razem wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Szpinak podawać posypany tartym parmezanem.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.