Składniki, których będziemy potrzebować:
- makaron penne 200g
- ogórek zielony 1 sztuka
- ćwiartka z kurczaka 1 sztuka
- nać z pietruszki 1/2 pęczka
- papryka czerwona 1/2 sztuki
- cebula 1 szt
- mielona papryka
- sól
- pieprz czarny mielony
- oliwa z oliwek
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- ocet balsamiczny 1 łyżka
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa zeszklić na oliwie z oliwek.
Ćwiartki kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Oddzielić mięso od kości. Kawałki mięsa posypać papryką mieloną, obsmażyć na patelni.
W misce wymieszać makaron, podsmażone mięso, cebulę i paprykę. Dodać ogórka pokrojonego w grubą kostkę oraz posiekaną nać pietruszki.
Całość zalać sosem z oliwy i octu balsamicznego, wymieszać.
Smacznego.
Smacznie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńi zdrowo :)
Usuń