Składniki, których będziemy potrzebować:
- jogurt naturalny 250 g
- pumpernikiel 1 kromeczka
- czosnek 2 ząbki
- garść świeżej kolendry
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- tarty parmezan 100 g
- sól (opcjonalnie, ja nie dodawałam)
Sposób wykonania:
Obieramy czosnek, kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy liście świeżej kolendry. Pumpernikiel łamiemy na drobne kawałeczki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki przeznaczone na pesto, blendujemy na jednolity, gęsty sos.
Pesto możemy przyprawić solą, ja jednak tego nie robiłam.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.