Składniki, których będziemy potrzebować:
- papryka żółta 1 sztuka
- papryka czerwona 1 sztuka
- cebula 1/2 sztuki
- pomidory krojone w zalewie 1 puszka (400 g)
- ser kozi 100 g
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, do momentu w którym cebulka stanie się szklista. Wówczas wlewamy pomidory wraz z zalewą i dodajemy
świeży rozmaryn. Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Uduszone warzywa podajemy z kozim serem pokrojonym w plasterki, przybrane gałązką rozmarynu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.