piątek, 26 czerwca 2015

Papryka z kozim serem

Warzywa pachnące rozmarynem, w towarzystwie koziego sera. To zestawienie śmiało można potraktować jako samodzielne danie, które szczególnie polecam osobom dbającym o linię. Dla tych, którzy nie liczą kalorii, papryka w sosie pomidorowym może stać się warzywnym dodatkiem do mięs. Polecam!

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • papryka żółta 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • pomidory krojone w zalewie 1 puszka (400 g)
  • ser kozi 100 g
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób wykonania:
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, do momentu w którym cebulka stanie się szklista. Wówczas wlewamy pomidory wraz z zalewą i dodajemy
świeży rozmaryn. Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Uduszone warzywa podajemy z kozim serem pokrojonym w plasterki, przybrane gałązką rozmarynu.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.