i owoców. Sezon! Zakupy na straganach warzywno- owocowych o tej porze roku to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Te zapachy, kolory... mogłabym kupić wszystko,
chociaż z praktycznych względów tego nie robię :) Tym razem mój wybór padł na selera naciowego, w którym zakochałam się już jakiś czas temu.
Połączyłam go z włoskimi orzechami i mięsem drobiowym. Według mnie wyszło idealnie. Spróbujcie sami!
Składniki, których będziemy potrzebować:
- seler naciowy 1 sztuka
- podwójna pierś z kurczaka
- papirus z czosnkiem i ziołami (pergamin do smażenia mięsa) 1 opakowanie
- drobno posiekane orzechy włoskie 3 łyżki
- majonez 1 łyżka
- jogurt grecki 250 g
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i niepotrzebnych żyłek. Mięso lekko rozbijamy, smażymy w papirusie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, studzimy. Zimne mięso kroimy w kostkę.
Selera myjemy, kroimy w drobne kawałeczki. W misce łączymy ze sobą mięso, selera i posiekane orzechy. Dodajemy majonez, jogurt. Całość starannie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.