Chudy biały ser połączyłam z kanapkowym serem typu feta. I ot, cała filozofia. Taka pasta na śniadanko... pychotka. Lekka, prosta i przede wszystkim smaczna.
Polecam!
Składniki, których będziemy potrzebować:
- ser biały chudy 250 g
- ser kanapkowy typu feta 100- 120 g
- rzodkiewka 7 sztuk
- śmietana 18% 3 łyżki*
*Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.
Sposób wykonania:
Ser biały mieszamy z serkiem feta. Dodajemy śmietanę, utartą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Całość ucieramy tak, aby składniki ładnie się ze sobą połączyły.
Uwaga: Śmietany możecie dodać trochę mniej lub trochę więcej, niż podaję w przepisie. Wszystko zależy od tego, jaką gęstość pasty preferujecie.
Smacznego.
Nie mogę takich serków robić bo ostatnio zjadłam cały na raz :)
OdpowiedzUsuńHa, ha to mamy coś wspólnego :)
Usuń