czwartek, 11 czerwca 2015

Twarożek z rzodkiewką

Pyszna serowa pasta bez grama soli czy pieprzu. Mimo to ma lekko słonawy smak. W czym tkwi tajemnica?
Chudy biały ser połączyłam z kanapkowym serem typu feta. I ot, cała filozofia. Taka pasta na śniadanko... pychotka. Lekka, prosta i przede wszystkim smaczna.
Polecam!


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ser biały chudy 250 g
  • ser kanapkowy typu feta 100- 120 g
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • śmietana 18% 3 łyżki*

*Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.

Sposób wykonania:
Ser biały mieszamy z serkiem feta. Dodajemy śmietanę, utartą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Całość ucieramy tak, aby składniki ładnie się ze sobą połączyły.

Uwaga: Śmietany możecie dodać trochę mniej lub trochę więcej, niż podaję w przepisie. Wszystko zależy od tego, jaką gęstość pasty preferujecie.

Smacznego.


2 komentarze:

  1. Nie mogę takich serków robić bo ostatnio zjadłam cały na raz :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.