Składniki, których będziemy potrzebować:
- czarne porzeczki 1/2 kg
- jogurt naturalny 800 g
- likier bananowy 5 łyżek
- cukier puder 3 łyżki
- małe bezy po 9 sztuk na porcję
Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z połową czarnych porzeczek i likierem bananowym. Na spód pucharka ułożyć 5 bez, następnie 2- 3 łyżki porzeczek, jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki), ponownie bezy (3 sztuki), następnie warstwę owoców zmiksowanych z jogurtem (3 łyżki).
Na samym końcu pucharek udekorować ostatnią małą bezą.
Gotowy deser schłodzić przed podaniem.
Smacznego.
Pycha! Ja dzisiaj robię gofry z jagodami :)
OdpowiedzUsuńPysznie, jagody uwielbiam :)
Usuń