Składniki, których będziemy potrzebować:
- plasterek cytryny
- zielona herbata 1 łyżeczka
- woda gotowana (zimna) 100 ml
- szczypta mielonego imbiru
- syrop miętowo- ogórkowy 2 łyżki
Zieloną herbatę zalać gorącą wodą (1/2 szklanki), parzyć pod przykryciem przez 10 minut. Plasterek cytryny zalać zimną przegotowaną wodą,
wstawić na kilka minut do zamrażalnika, mocno schłodzić.
Zaparzoną zieloną herbatę wymieszać z imbirem i syropem miętowo- ogórkowym. Wlać do schłodzonej wody z cytryną.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.