Składniki, których będziemy potrzebować:
- młoda kapusta 1/2 główki
- boczek wędzony 200 g
- marchew 1 sztuka
- sól
- majonez 2 łyżki
- musztarda francuska 1 łyżka
Sposób wykonania:
Kapustę drobno poszatkować, posolić, odstawić na pół godziny. Po tym czasie zalać ciepłą wodą, odstawić jeszcze na 10 minut, odcisnąć. Marchew obrać,
zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Boczek wędzony pokroić w plasterki, usmażyć na patelni, lekko przestudzić, dodać do surówki.
W kubeczku wymieszać majonez z musztardą. Sosem zalać surówkę, wszystko razem wymieszać.
Uwaga: Nie musimy używać majonezu. Jeżeli preferujemy lżejsze surówki, możemy dodać wyłącznie musztardę (odpowiednio zwiększyć jej ilość),
wymieszaną z łyżeczką soku z cytryny.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.