Składniki, których będziemy potrzebować:
- mango 1 sztuka
- banan 1 sztuka
- ananas w syropie 5 plasterków
- jogurt naturalny 400 g
- miód nawłociowy 1- 2 łyżki
Sposób wykonania:
Surowe owoce obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera. Plastry ananasa osączamy z zalewy, dzielimy na mniejsze kawałki, łaczymy z pozostałymi
owocami. Teraz do blendera wlewamy jogurt i miód. Całość blendujemy do momentu uzyskania napoju o jednolitej konsystencji.
Smacznego.
Jadłabym :) Chociaż pierwszy raz słyszę nazwę miód nawłociowy :)
OdpowiedzUsuńAgnieszko ten miód jest moim ulubionym, bo jak na miód nie jest taki mdło słodki. Trochę więcej o tym rodzaju miodu piszę tutaj: http://www.katalogsmakow.blogspot.com/2015/08/koktajl-porzeczkowy-z-imbirem.html
UsuńPyszny koktajl :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ananasy w syropie i też je miksuję :)
Pysznie i zdrowo.
Ananasy w syropie są bezproblemowe, nie trzeba ich obierać :)
Usuń