Składniki, których będziemy potrzebować:
- ogórek kiszony 3 sztuki
- ogórek świeży 2 sztuki
- jajka 2 sztuki
- ser żółty (u mnie Edamski) 50 g
- majonez kielecki 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny mielony
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, pozostawić do wystudzenia. Ogórki świeże obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, odstawić na 10 minut.
Po tym czasie ogórki odcisnąć, następnie dodać do nich, utarte również na tarce o grubych oczkach, pozostałe składniki. Wszystko wymieszać z majonezem,
doprawić do smaku czarnym pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.