środa, 19 sierpnia 2015

Włoskie ogórki

Świeże ogórki nadziewane sałatką włoską. Prosto, szybko i smacznie.
Składniki, których będziemy potrzebować:

  • świeże ogórki 4 sztuki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • słodka mielona papryka
  • sałatka włoska (po dwie łyżki do każdej połówki ogórka)

Sposób wykonania:
Ogórki obieramy (zawsze od strony jasnej do ciemnej, wówczas nie będą goryczkowate), kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ.
Powstają ogórkowe łódeczki, które solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na kilka minut. Wylewamy wodę, która zgromadziła się w ogórkach.
Łódeczki faszerujemy sałatką jarzynową.



Uwaga: Wydrążony miąższ, aby się nie zmarnował, możemy użyć do sałatki.

Smacznego.

2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.