środa, 2 września 2015

Suszona lub mrożona nać pietruszki

Obecnie chyba lepiej sprawdza się sposób z zamrażaniem natki, ale jakby co zawsze możecie zasuszyć :)

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • nać pietruszki 2- 3 pęczki

Sposób wykonania:
Suszenie:
Nać z pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy bardzo drobno. Następnie wrzucamy do pudełka wyłożonego papierem i wystawiamy na słońce.
Nać suszymy przez około 7 dni (każdego dnia kilka godzin), następnie zsypujemy do słoiczków, które szczelnie zamykamy, aby zapach nam nie "uciekł".
 
Mrożenie:
Nać z pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy bardzo drobno. Posiekaną zieleninę wkładamy do plastikowego pojemnika i zamrażamy.
 
 
 Smacznego.




4 komentarze:

  1. Zawsze tak zamrażam pietruszkę i koperek. Zimą są super :)
    Suszona pietruszka nie ma takiego aromatu. A taka świeża, pycha.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja wolę unikać mrożenia... chociaż truskawki mrożę kilogramami!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.