Składniki, których będziemy potrzebować:
- żółta fasola "mamut" 500g
- sól
- bułka tarta 3 łyżki
- masło 3 łyżki
Sposób wykonania:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to około 15- 20 minut, od momentu gdy całość zacznie wrzeć.
Ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy go do czasu, aż będzie zrumienione i pachnące, wówczas dodajemy bułkę tartą. Całość
podsmażamy przez chwilę, następnie wrzucamy fasolkę, mieszamy i podajemy.
Smacznego.
Nie jadłam jeszcze takiej fasolki "mamut" ale zwykłą szparagową uwielbiam robioną w ten sposób :)
OdpowiedzUsuńTeż robię tak fasolkę. Klasyka, ale pyszna :)
OdpowiedzUsuńFasolkę podana w ten sposób uwielbiam :)