niedziela, 18 października 2015

Sałatka z rybką

Smaczna, lekka, zdrowa... dietetyczna.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • kostka rybna 2 sztuki
  • świeża czerwona papryka 1/2 sztuki
  • kukurydza konserwowa 4 łyżki
  • marchew 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny 1 łyżka
  • curry
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sałata lodowa 1 sztuka


Sposób wykonania:Do gotującej, osolonej wody włożyć kostkę rybną i gotować przez 4 minuty. Wyjąć z wody, ostudzić, pokroić w kosteczkę. Sałatę lodową porwać na kawałki, paprykę pokroić w kostkę. Marchew rozdrobnić w półtalarki, podsmażyć na maśle. W małym naczyńku wymieszać oliwę, ocet winny, curry i troszkę pieprzu.
W szklanej misie ułożyć część sałaty, skropić sosikiem z oliwy i octu. Na sałacie ułożyć kawałki ryby (na środku), wokoło posypać częścią czerwonej papryki.
Dołożyć resztę sałaty, skropić sosem. Posypać kukurydzą, marchewką i resztą papryki. Rybę polać masłem pozostałym ze smażenia marchwi.


Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.