Składniki, których będziemy potrzebować:
- kostka rybna 2 sztuki
- świeża czerwona papryka 1/2 sztuki
- kukurydza konserwowa 4 łyżki
- marchew 1 sztuka
- masło 1 łyżka
- sól
- pieprz
- ocet winny 1 łyżka
- curry
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sałata lodowa 1 sztuka
Sposób wykonania:Do gotującej, osolonej wody włożyć kostkę rybną i gotować przez 4 minuty. Wyjąć z wody, ostudzić, pokroić w kosteczkę. Sałatę lodową porwać na kawałki, paprykę pokroić w kostkę. Marchew rozdrobnić w półtalarki, podsmażyć na maśle. W małym naczyńku wymieszać oliwę, ocet winny, curry i troszkę pieprzu.
W szklanej misie ułożyć część sałaty, skropić sosikiem z oliwy i octu. Na sałacie ułożyć kawałki ryby (na środku), wokoło posypać częścią czerwonej papryki.
Dołożyć resztę sałaty, skropić sosem. Posypać kukurydzą, marchewką i resztą papryki. Rybę polać masłem pozostałym ze smażenia marchwi.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.