Składniki, których będziemy potrzebować:
- pieczarki 1/2 kg
- cebula 1 sztuka
- przecier pomidorowy 1 łyżeczka
- sól
- pieprz czarny mielony
- śmietana 18% 2 łyżki
- mąka pszenna 1/2 łyżki
- masło 1 łyżka
Sposób wykonania:
Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i cebulę, posolić, smażyć przez chwilę.
Następnie wlać szklankę wody, pieczarki dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym, utrzeć z mąką. Zahartować odrobiną gorącego sosu, wlać do pieczarek, zagotować. Sos doprawić do smaku.
Podałam jako dodatek do tarty serowej ze szparagami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.