Składniki, których będziemy potrzebować:
- piersi z kurczaka 500 g
- fasola konserwowa biała 1 puszka (400 g)
- jajka 4 sztuki
- mozzarella 2 x 125 g
- marynowane pieczarki 150 g
- majonez 2 łyżki
- jogurt naturalny typu greckiego 250 g
- sól
- pieprz biały mielony
- czosnek granulowany
- oliwa z oliwek 2 łyżki
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w grubszą kostkę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, smażymy na rozgrzanej oliwie.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, następnie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Fasolę i pieczarki osączamy z zalewy.
W misce łączymy fasolę, pokrojone na połówki pieczarki oraz jajka. Dodajemy jogurt zmieszany z majonezem. Na końcu wrzucamy jeszcze mozzarellę pokrojoną
w kostkę i zimne kawałki kurczaka. Całość delikatnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.