- marchew 6 sztuk
- mąka 8 łyżek
- ser biały 250 g
- jajko 2 sztuki
- curry
- pieprz czarny mielony
- sól
sos:
- jogurt naturalny 200 g
- chrzan tarty ze słoiczka 2 łyżki
dodatkowo:
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Jogurt mieszamy z chrzanem, powstały sos odstawiamy do lodówki.
Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mąkę, jajka, ser biały. Wszystko razem mieszamy. Masę marchewkową doprawiamy do smaku curry, solą i pieprzem. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, podajemy z sosem chrzanowym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.