- kruche słodkie korpusy na babeczki (tym razem gotowe) 30 sztuk
- agrest 400 g
- truskawki 150 g
- cukier 200 g
- mąka ziemniaczana 2 łyżki
- woda 4 łyżki
polewa czekoladowa:
- czekolada gorzka 50 g
- śmietanka 18% do zup i sosów 2 łyżki
dodatkowo:
- agrest do dekoracji 100 g
Sposób wykonania:
Owoce umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem, odstawić na godzinę. Następnie smażyć około 45 minut, przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pesteczek. Gotowy mus ponownie ogrzewać. W garnuszku rozmieszać mąkę ziemniaczaną z wodą. Zawiesinę wlać do owoców, rozprowadzić starannie. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, aż krem (kisiel) zgęstnieje. Nadzienie odstawić do wystudzenia.
którą należy posmarować wszystkie korpusy babeczek, zabezpieczając je w ten sposób przed nadmiernym namoknięciem ze strony kisielu.
Do tak przygotowanych korpusów nakładać owocowe nadzienie. Babeczki udekorować owocami agrestu.
Tutaj link, gdyby ktoś miał ochotę upiec pyszne, domowe korpusy do babeczek, polecam.
Smacznego.
Podobają mi się i to bardzo :)
OdpowiedzUsuńidealne <3
OdpowiedzUsuń