środa, 15 lutego 2017

Omlet biszkoptowy z kokosem i dżemem z rokitnika

Pyszne, sycące i aromatyczne śniadanie w wersji na słodko. Polecam :)
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jajka 3 sztuki
  • wiórki kokosowe 2 łyżki
  • mleczko kokosowe 3 łyżki
  • dżem z rokitnika firmy Łowicz 2 łyżki
  • liście świeżej mięty
dodatkowo:
  • masło do smażenia omletu 2 łyżki

Sposób wykonania:
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. W rondelku roztrzepujemy żółtka z mleczkiem kokosowym, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. Rozgrzewamy masło na patelni, po czym wlewamy na nią masę jajeczną. Omlet smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, w trakcie smażenia posypujemy jego wierzch wiórkami kokosowymi. Gotowy omlet podajemy z dżemem z rokitnika i listkami świeżej mięty.



Smacznego.
 
Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.