Składniki, których będziemy potrzebować:
- jajka 3 sztuki
- wiórki kokosowe 2 łyżki
- mleczko kokosowe 3 łyżki
- dżem z rokitnika firmy Łowicz 2 łyżki
- liście świeżej mięty
- masło do smażenia omletu 2 łyżki
Sposób wykonania:
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. W rondelku roztrzepujemy żółtka z mleczkiem kokosowym, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. Rozgrzewamy masło na patelni, po czym wlewamy na nią masę jajeczną. Omlet smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, w trakcie smażenia posypujemy jego wierzch wiórkami kokosowymi. Gotowy omlet podajemy z dżemem z rokitnika i listkami świeżej mięty.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.