czwartek, 7 grudnia 2017

Tosty z masłem orzechowym, bananem i miodem gryczanym

Proste, zdrowe i smaczne śniadanie, czyli tosty z miodem i bananem. U mnie sprawdzają się doskonale także jako słodka przekąska lub lekka kolacja.
  
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • chleb pełnoziarnisty 4 kromki
  • masło orzechowe 2- 3 łyżki
  • banan 1/2 sztuki
  • serek wiejski 100 g
  • orzechy włoskie 3 łyżki
  • miód gryczany 3 łyżki
  • płatki Corn Flakes kakao i miód firmy Lubella 4 łyżeczki



Sposób wykonania:
Banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pieczywo smarujemy masłem orzechowym, na maśle układamy plasterki banana. Tak przygotowane grzanki układamy na blaszce (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową, pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

Orzechy rumienimy na suchej patelni, siekamy, następnie mieszamy z miodem.
Ciepłe grzanki podajemy z łyżką serka wiejskiego, polane miodem z orzechami i posypane płatkami.


Uwaga: Z podanych składników mamy śniadanie dla dwóch osób.

Smacznego.



2 komentarze:

  1. Takie śniadanko na pewno dodaje energii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, dlatego zachęcam do przetestowania przepisu :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.