Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili, jednak ostatnio dużą popularnością cieszy się słodka wersja tego napoju. Pokusiłam się właśnie o przygotowanie
takiej słodkiej odmiany lassi... z mango i syropem klonowym. Polecam :)
Składniki, których będziemy potrzebować:
- świeże mango 1 sztuka
- jogurt naturalny 1 szklanka
- przegotowana schłodzona woda 1/2 szklanki
- syrop klonowy 1 łyżka
- ziarna kardamonu 1- 2 sztuki
Sposób wykonania:
Mango obieramy, kroimy na kawałki. Ziarna kardamonu rozcieramy w moździerzu, wyrzucamy skorupki. Do blendera wlewamy jogurt, wrzucamy rozdrobnione mango. Całość blendujemy. Dodajemy syrop klonowy, wodę oraz utarty kardamon. Napój ponownie blendujemy, rozlewamy do szklanek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.