sobota, 9 czerwca 2018

Mango lassi

Indyjski napój na bazie jogurtu naturalnego i wody. Wspaniale orzeźwia w upalne, letnie dni.
Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili, jednak ostatnio dużą popularnością cieszy się słodka wersja tego napoju. Pokusiłam się właśnie o przygotowanie
takiej słodkiej odmiany lassi... z mango i syropem klonowym. Polecam :)

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • świeże mango 1 sztuka
  • jogurt naturalny 1 szklanka
  • przegotowana schłodzona woda 1/2 szklanki
  • syrop klonowy 1 łyżka
  • ziarna kardamonu 1- 2 sztuki


Sposób wykonania:
Mango obieramy, kroimy na kawałki. Ziarna kardamonu rozcieramy w moździerzu, wyrzucamy skorupki. Do blendera wlewamy jogurt, wrzucamy rozdrobnione mango. Całość blendujemy. Dodajemy syrop klonowy, wodę oraz utarty kardamon. Napój ponownie blendujemy, rozlewamy do szklanek.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.