Składniki, których będziemy potrzebować:
- jabłka 7 sztuk
- cukier 1 szklanka
- jajka 3 sztuki
- mąka 2 szklanki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- szklanka pokrojonych bakalii (orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa)
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Dodać bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę do chłodnego miejsca.
Następnie wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 min.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.