Polecam. Mięso zrobione według tego przepisu jest soczyste i bardzo smaczne.
- podwójna pierś z kurczaka 1 szt
- jogurt naturalny 1 szklanka
- cebula 1 sztuka
- szczypiorek 1 pęczek
- czosnek 2 ząbki
- imbir mielony
- curry
- chili w proszku
- sól
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę i czosnek zmiksować z jogurtem oraz przyprawami.
Piersi z kurczaka przekroić w poprzek, natrzeć solą, ułożyć w szklanym naczyniu i zalać marynatą jogurtową.Mięso odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie wyjąć z marynaty i nie osuszając piec na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony,
aż do zrumienienia.
Prawda, że proste?
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.