Składniki, których będziemy potrzebować:
- kapusta pekińska 1 szt
- fasola "Jaś" 5- 6 łyżek
- papryka konserwowa 20 dkg
- ogórek kiszony 2 szt
- majonez 1- 2 łyżki
Fasolę dzień przed zrobieniem surówki zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej wodzie, w której się moczyła, lekko osolić po ugotowaniu. Odcedzić, wystudzić. W czasie gotowania fasoli, pokroić kapustę pekińską i posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Paprykę konserwową pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z kapustą pekińską.
Dodać jeszcze wystudzoną fasolę i majonez. Wszystko wymieszać i surówka gotowa.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.