Składniki, których będziemy potrzebować:
- truskawki 1/2 kg
- maliny z kompotu 6 łyżek lub świeże 12 łyżek
- kompot z malin lub sok jeżeli dajemy świeże maliny 12 łyżek
- tonik 1 litr
Truskawki umyć, obrać szypułki. Owoce wrzucić do blendera, dodać 6 łyżek malin z kompotu, całość zblendować. Gotowy mus przełożyć do szklanek.
Zalać kompotem z malin (dwie łyżki na szklankę). Napój uzupełnić tonikiem.
Uwaga: Z podanych proporcji uzyskujemy 6 szklanek napoju. Szklanki o pojemności 0,33 l.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.