czwartek, 21 stycznia 2016

Mintaj ze szpinakiem

Pyszna, smażona rybka ze szpinakiem. W zasadzie kompletne danie, chociaż oczywiście można zjeść je z dodatkiem frytek czy ziemniaków z wody.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • filet z mintaja 4 płaty 
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 
  • szpinak mrożony 1 opakowanie 
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki 
  • czosnek 3 ząbki 
  • masło 2-3 łyżki 
  • pieprz biały mielony 
  • pieprz czarny mielony 
  • sól
dodatkowo:
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:
Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę i kukurydzę. Całość doprawić białym pieprzem i solą. Dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Filet z mintaja posolić, posypać czarnym pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze szpinakiem. :-)


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.