- filet z mintaja 4 płaty
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta
- szpinak mrożony 1 opakowanie
- kukurydza konserwowa 1/2 puszki
- czosnek 3 ząbki
- masło 2-3 łyżki
- pieprz biały mielony
- pieprz czarny mielony
- sól
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę i kukurydzę. Całość doprawić białym pieprzem i solą. Dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Filet z mintaja posolić, posypać czarnym pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze szpinakiem. :-)
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.