niedziela, 5 czerwca 2016

Makaron z porem

Kolejne sycące i proste do wykonania danie. Polecam wszystkim zapracowanym.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • krem z pieczarek i czarnych trufli 1 słoiczek (200 g)
  • makaron muszelki 2 szklanki
  • por 1 sztuka
  • śmietana 30% 50 ml
  • woda 50 ml
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz biały mielony
  
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na oliwie, dodajemy odrobinę soli i białego pieprzu. Podlewamy śmietanką i wodą, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy makaron, sos ze słoiczka i cukier.
Całość mieszamy i podajemy w towarzystwie sałatki z pomidorów.


Smacznego.


2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.