Składniki, których będziemy potrzebować:
- krem z pieczarek i czarnych trufli 1 słoiczek (200 g)
- makaron muszelki 2 szklanki
- por 1 sztuka
- śmietana 30% 50 ml
- woda 50 ml
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- cukier 1/2 łyżeczki
- sól
- pieprz biały mielony
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na oliwie, dodajemy odrobinę soli i białego pieprzu. Podlewamy śmietanką i wodą, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy makaron, sos ze słoiczka i cukier.
Całość mieszamy i podajemy w towarzystwie sałatki z pomidorów.
Smacznego.
Przepyszne połączenie! Palce lizać <3
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa tego kremu z pieczarek i trufli. Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń