Przepis zaczerpnięty ze strony Smaker.pl
Składniki, których będziemy potrzebować:
- chleb orkiszowy pełnoziarnisty 10 kromek
- mozzarella 2 opakowania, czyli 2 duże kulki
- pomidor malinowy 2 sztuki
- pesto zielone 80 g
dodatkowo:
- świeża bazylia do dekoracji
Sposób wykonania:
Chleb orkiszowy pełnoziarnisty kroimy na kromki o wymiarach 6 centymetrów x 4 centymetry (mniej więcej) i smarujemy zielonym pesto.
Następnie na wszystkie kromki układamy po jednym plasterku mozzarelli i plasterku pomidora.
Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut.
Podajemy na gorąco udekorowane listkami świeżej bazylii.
Smacznego.
Genialny pomysł :) bardzo lubię caprese, a ta wersja jest niezwykle apetyczna :)
OdpowiedzUsuńW takim razie jeszcze raz gorąco polecam :)
Usuńsuper pomysł na kolację!
OdpowiedzUsuńDokładnie, my właśnie tak zjedliśmy.
UsuńPyszne kanapusie takie na dwa kęsy :-)
OdpowiedzUsuńTak, a do tego łatwe do zrobienia.
Usuń