środa, 13 maja 2020

Caprese zapiekana w piekarniku

Tradycyjna sałatka Caprese podana na ciepło, w formie małych kanapeczek. Moim zdaniem warto spróbować ponieważ smakuje i prezentuje się fantastycznie.
Przepis zaczerpnięty ze strony Smaker.pl
Składniki, których będziemy potrzebować:


dodatkowo:

  • świeża bazylia do dekoracji


Sposób wykonania:
Chleb orkiszowy pełnoziarnisty kroimy na kromki o wymiarach 6 centymetrów x 4 centymetry (mniej więcej) i smarujemy zielonym pesto.
Następnie na wszystkie kromki układamy po jednym plasterku mozzarelli i plasterku pomidora. 

Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej 
papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut.

Podajemy na gorąco udekorowane listkami świeżej bazylii.

Smacznego.


6 komentarzy:

  1. Genialny pomysł :) bardzo lubię caprese, a ta wersja jest niezwykle apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na kolację!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne kanapusie takie na dwa kęsy :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.