sobota, 11 października 2014

Fasolka szparagowa z czosnkiem


Pyszny dodatek do obiadu.
 


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • żółta fasolka szparagowa 250g
  • pasta czosnkowa 1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • suszona bazylia 1 łyżeczka


Sposób wykonania:
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wrzucić do rondelka, dodać pastę czosnkową*, pokrojone na połowę pomidorki koktajlowe oraz przyprawy.
Całość wymieszać, smażyć kilka minut. Podawać na ciepło.

*Pasta czosnkowa to rodzaj takiego czosnkowego pesto, czyli zmiksowany czosnek z oliwą. Można kopić gotową, można zrobić w domu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.