Pyszny dodatek do obiadu.
Składniki, których będziemy potrzebować:
- żółta fasolka szparagowa 250g
- pasta czosnkowa 1 łyżka
- pomidorki koktajlowe 10 szt
- sól
- pieprz czarny mielony
- suszona bazylia 1 łyżeczka
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wrzucić do rondelka, dodać pastę czosnkową*, pokrojone na połowę pomidorki koktajlowe oraz przyprawy.
Całość wymieszać, smażyć kilka minut. Podawać na ciepło.
*Pasta czosnkowa to rodzaj takiego czosnkowego pesto, czyli zmiksowany czosnek z oliwą. Można kopić gotową, można zrobić w domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.